Graszoden leggen

Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van graszoden. Wilt u een klein stukje gras laten aanleggen of een grote tuin? Geen probleem wij hebben de juiste machines voor de aanleg

Oud gras verwijderen

Indien er oud gras ligt wordt dit verwijderd. Grote oppervlaktes worden met een compacte tractor bewerkt.

Frezen

Hierna wordt de grond gefreesd. Door deze bewerking worden de oude wortels welke nog in de grond zitten volledig kort gemaakt. Hierdoor ontstaat een mooie verse laag grond. Als er grond te weinig aanwezig is, wordt er aangevuld met teelaarde. Een teveel aan grond wordt afgevoerd.

Egaliseren

De verse laag grond wordt egaal aangedrukt met een zware rol, om verzakkingen te voorkomen. Hierna wordt de grond perfect vlak gelegd met een waterpas en rei. Er wordt rekening gehouden met de juiste hoogte van de grond ten opzichte van uw terras of border, zodat het gras hier perfect op aansluit

Gras leggen

Wanneer de grond vlak ligt wordt eerst bemesting aangebracht. Erg belangrijk, hierdoor groeien de wortels van de graszoden snel vast. Dan wordt er een kader gelegd. Dit voorkomt uitdroging van het gras. Het kader wordt dicht gelegd met de graszoden. De zijkanten moeten aangevuld worden met aarde. Dit voorkomt uitdroging. Hierna wordt met een zware gras wals het gras aangerold. Deze drukt het gras vast en zorgt ervoor dat de wortels goed zullen vastgroeien.

Gras zaaien

Nadat de grond zaai-klaar gemaakt is, kunnen we als laatste bewerking het gras zaaien. Belangrijk is de juiste hoeveelheid graszaad. Het graszaad wordt over de volle breedte verdeeld. Hierdoor krijgt u geen “baantjes” in uw nieuwe gazon. Hierna wordt het graszaad ingewerkt en nagerold met een open rol. Door de open rol structuur ontstaan er minuscule schaduwplekjes als de zon schijnt. Dit zorgt ervoor dat het graszaad sneller zal kiemen en het gras dus sneller zal opkomen. Bij veel regen voorkomt dit wegspoelen van de grond!

Contact

A. Stam Buiteninrichting

Erasmusstraat 105
3902 KC Veenendaal

Tel: 06-48267549
info@stambuiteninrichting.nl
contact alleen via telefoon en/of mail (niet via WhatsApp)

© Copyright 2018 - Stam Buiteninrichting | Website door: MKB-internetadvies